Informační pravda
RSS

Informační pravda

Jak odhalit informační pravdu je tématem nekonečné řady knih velkých myslitelů moderní doby a konečně jeden návod k pravdě, který nepochází od žádných velikánů, zabere 60% plochy všech českých médií: Rusko lže, lže a přece jenom lže. Což není pro český etnos perspektivní cesta. Dobře kdysi informovalo Rudé právo, na předposlední straně, kromě pondělí, kdy to tam plevelil sport, byly na optimální čtenářské ploše publikovány faktické analýzy zahraniční politiky, ideologickou zátěž si dokázal odfiltrovat i žák základní školy a mohl se dopracovat k jedničce v dějepisu. Dnes můžete v českých médiích filtrovat, co chcete a v dějepisu bude nedostatečná a kromě rychlého bouchání do mobilu se nebudete v reálném světě vůbec orientovat.
V Babišově MF píše zaměstnankyně novin Šafaříková o jaderné energetice v Německu , fakta ve wattech se samozřejmě neuvádí, ale směs podivné pseudopolitické informace, kde osud jádra v Německu je podmíněn hauzírováním pokrokových studentů, podle Šafaříkové mezi naléhavé problémy s používaným typem energie, jako problémy s klimatem, extrémní teploty a požáry, patří útok ruské armády na jadernou elektrárnu v Záporoží. V těch samých novinách se v hlavním článku novin od Hrubeše dovíme o nebezpečných hackerech ze severní Koreje: „Kimovy peníze šly přes Česko“. Dovídáme se, že po náročném duchovním vypětí české finanční rozvědky, Česko Korejcům zabavilo milion dolarů. Podle FBI, Korejci si za tyto peníze kupují nedovolené (zakázal americký Kongers) ropné produkty a další zboží. Na tomto typu dlouhodobé propagandy je vidět, že byla úspěšná, pocit jakékoliv solidarity a humánní inklinace k prostému Korejci se podařilo totálně vymazat z českého mozku. Prostý Korejec potřebuje léky, teplo atd., je dehumanizován víc americkou blokádou a tímto typem špinavé propagandy, než Kimovou diktaturou. Tyto noviny patří Babišovi, možná si neuvědomuje, že pokud neprovede obrat k reálné pravdě a ke smysluplnému typu informování, samotného ho to zničí.
Informační pravda je velkým tématem, nedopracujeme se k ní, pokud zůstaneme na povrchu fakt, můžeme ji rozklíčovat i v ideologickém úhlu, s kterým se ztotožňujeme, nikdy však nemůžeme záměrně lhát nebo zatajovat fakta a deformovat informaci podle předem zvolené ideologické hierarchizace fakt, jak je případ v Babišově MF. Český typ neobjektivního typu informování nám přímo zastřel pravdu o Taj-vanu. Kdysi se oficiální česká politika ztotožňovala s lidovou Čínou, podle této verze má právo na celou Čínu komunistická kontinentální část, ovšem toto právo si nárokoval Čankajšek a posléze jeho syn a další dědici v Kuomintangu na ostrově. Západ, včetně masívního vyzbrojování ostrova, podporoval Čankajškovu verzi. Nixon po vyjednáváních s komunisty uznal za reprezentanta země lidovou Čínu, v domnění, že status quo časem povede k čínskému akceptování nezávislosti ostrova. Celý Západ v nejpokrytečtější a nejpodlejší možné politické variantě zbavil Taj-van práva zastupovat Čínu v mezinárodních organizacích, včetně sportu. Tedy ve střetu mezi Kuomintangem a komunisty, zvítězili komunisté a normalita samostatnosti ostrova není vůbec normální.
Čína vždycky respektovala politickou rovnováhu a nezdálo se pravděpodobně, že by si ostrov vybojovala vojenskou silou . Řekněme psychologicky jsme na straně prostých Taj-vanců, jsou pracovití, mají vysokou kulturu a etnicky se trochu od kontinentálních Číňanů odlišují. V poslední době se něco muselo změnit a přiblížilo převzetí ostrova Čínou. Rozšifrovat důvod tohoto jevu není moc složité. Západní sankce vrhly Rusko do čínského objetí a realita naznačuje, že tomu tak bude další dlouhá desetiletí. Čína získala bez jakékoliv politické ambivalence definitivně Rusko na svou stranu a její zahraniční i vnitřní politika, na cestě ovládnutí světa, dostane jinou sílu. Evropskounijní a čeští političtí trpaslíci a trapná média, kteří zde vládnou se na tom významně podílí.
 

LIBOR ČÍHAL
The post Informační pravda first appeared on .


Nejčtenější za týden