Násilné zatčení německého alternativního novináře je další ukázkou nedemokratičnosti režimu (video)
RSS

Násilné zatčení německého alternativního novináře je další ukázkou nedemokratičnosti režimu (video)

Zatímco s do Německa dováženými teroristy se zachází v rukavičkách, takže mohou skončit i po větším masakru tak maximálně v nějakém komfortním psychiatrickém sanatoriu, tak ti, kdo si dovolí psát kriticky o vládě, mohou být velmi tvrdě zatčeni a následně stíháni. A to dokonce i na druhém konci světa.
Celým německy hovořícím světem nyní rezonuje případ německého novináře, který psal pro alternativní média (např. pro PI news) a vedl k tomu i telegramový kanál. Z Německa se již před časem přestěhoval až na Filipíny v bláhovém domnění, že zde na něj vládní klika nedosáhne. Ale to se velmi mýlil. Za to, že psal kriticky o vládě, byl obžalován ze zveřejňování nenávistných příspěvků a na objednávku Německa dokonce až na Filipínách zatčen. Samo zatčení pak probíhalo tak, jako kdyby se jednalo o masového vraha…
Zpráva o zatčení investigativního novináře Olivera Janicha ve středu ráno šokovala scénu německy píšících  alternativních médií. K zatčení došlo – zřejmě na příkaz německé justice – jen několik minut před plánovaným rozhovorem AUF1 o zednářských sítích v Německu. Nové videozáznamy nyní ukazují surovou brutalitu, s jakou byl Janich odveden před svou těhotnou snoubenkou.
Po zuby ozbrojená jednotka vtrhne do domu páru. Po zuby ozbrojení a maskovaní muži pronikají do novinářova domova. Nereagují ani na zoufalé volání těhotné ženy,  ale okamžitě zamíří k Janichovi.  Aniž by mu policisté dovolili, aby se nejprve oblékl, přišpendlili ho k podlaze.
Německého odvážného novináře pak odvedli pryč a velkolepě ho odvezli lodí do Manily, kde čeká na své případné vydání. Doprovodná reportáž filipínské televize zdůrazňuje ,  že  je údajně obviněn ze „zločinu z nenávisti“ – což znamená, že napsal něco, co se dnes psát nesmí…
https://www.wochenblick.at/wp-content/uploads/2022/08/video_2022-08-19_12-00-12.mp4
Vzhledem k brutálním scénám by se dalo předpokládat, že novinář byl zločinec.  Ve skutečnosti, podle současného stavu znalostí, byl zatčen kvůli třem zprávám na  Telegramu.  Sám Janich již v prosinci napsal jednu zprávu – politickou satiru, kterou německá systémová média škodolibě citovala, aby demonstrovala jeho údajnou nebezpečnost.
Janich sám poslal zprávu své snoubence a povzbudil ji: „Jsi silná. Jsem silný.  Společně porazíme síly nevýslovného zla. Prosím, dobře se starej o naše dítě. Víš, že to všechno dělám pro nevinné děti tohoto světa. Vím, že teď pláčeš, ale prosím, vnímej mne. Všem kolem ní: Prosím, obejměte ji, pokud je to nutné. Všechna vaše objetí jsou moje objetí.“ Svým příznivcům dodal: „Prosím, přátelé, modlete se za nás.“
Do jaké míry mají Janichovy výpovědi vůbec trestní význam, bude třeba objasnit.  Bez ohledu na to se toto opatření jeví jako nepřiměřené – a to včetně způsobu jeho zatčení. O to více překvapuje, že Janich přikládá určitý význam skutečnosti, že filipínské orgány s ním následně zacházely dobře. Šok ze zatčení je velký v sektoru alternativních médií v německy mluvících zemích, kde byl novinář velmi dobře znám.
O to více šokující je mlčení korporátních médií o okolnostech zatčení nad rámec krátkých zpráv, které degradují Janicha na údajného „konspiračního teoretika“.
V Německu rozhodně nejde o prvního zatčeného alternativního novináře, ale zatím se nestalo, že by za údajně „nenávistné projevy“ (tedy za politickou satiru) byl některý německý novinář zatčen mimo Evropu. Podobná akce však víc než co jiného ukazuje, jak zoufalý je současný režim, když mu jiné názory stále víc vadí. Že by to bylo známkou, že se lid probouzí?
Jde o ono pověstné „kopání chcípající kobyly“ nebo jen o známku dalšího utužování totalitního režimu? Nebo jednoduše vadilo téma, které se novinář chystal rozkrýt?
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ] Článek Násilné zatčení německého alternativního novináře je další ukázkou nedemokratičnosti režimu (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden