Vyšetřování požáru Notre Dame má být brzy uzavřeno
RSS

Vyšetřování požáru Notre Dame má být brzy uzavřeno

Požár pařížské katedrály Notre Dame od samého počátku vyvolával mnohem víc otázek než odpovědí. Jisté je, že požár tehdy oslavovali muslimové nejen ve Francii, ale po celém světě.
Každopádně v multikulturní Paříži se žhářská verze nabízí sama. Nyní je vše o to nápadnější, že podle závěrů údajně nelze určit, zda se požár vznítil například od elektrického zkratu nebo od odhozeného nedopalku cigarety.  Ovšem varianta, že by mohlo jít v zemi, kde jsou denně vandalizovány kostely, o úmyslné žhářství ve jménu Alláha, zmíněna není ani okrajově.
Nicméně pokud se podíváme na příčiny drtivé většiny požárů a jinak poničených kostelů ve Francii, pak je původce téměř vždy stejný. Je jím některý z milionů obohacovačů. Už jen sám fakt, že zde byla od samého začátku snaha svést požár na nehodu – tedy vznícení z důvodů vadné elektroinstalace nebo odhození nedopalku či neopatrnosti při rekonstrukci – jasně ukazuje, že nejčastěji zmiňovaná hypotéza prakticky ani nebyla příliš prošetřována.
Nyní se ale podívejme, jaký je konkrétní závěr vyšetřování, které podle zprávy údajně nikam nevedlo:
Podle Deníku Le Canard enchaîné by měli tři soudci odpovědní za soudní vyšetřování příčin katastrofy, již brzy nařídit uzavření vyšetřování z důvodu nedostatku indicií, které by mohly upřednostňovat některou z verzí příčiny nehody.
Vyšetřování původu požáru v Notre-Dame de Paris prý nikam nevedlo. Zatímco obnova katedrály postupuje trvalým tempem, právní postup, který má určit příčiny katastrofy, by mohl být předmětem příkazu k uzavření vyšetřování už na podzim.
Při absenci důkazů by nikdo zodpovědný za požár nemohl být identifikován s jistotou a už vůbec ne obviněn, naznačuje zdroj. „Spis bude uzavřen, protože je pro nás nemožné zjistit, zda došlo k požáru z nedopalku cigarety nebo se jednalo o elektrický zkrat,“ řekl soudce prokuratury. Dodal: „Kdyby byly oběti, situace by byla jiná.“
Tolik aktuální informace z vyšetřování požáru. Závěr jen umocňuje dosavadní spekulace, podle nichž je původce obdobný jako v tisících dalších případů vandalizace kostelů po celé Francii, ale i v dalších obohacovaných zemích. Například v Řecku mají jen za posledních 7 let obohacovači na svědomí více než 2 tisíce poničených a vypálených kostelů.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Vyšetřování požáru Notre Dame má být brzy uzavřeno se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden