Také Řím zavádí sociální kredity a chytré město, údajně má být v souladu s Agendou 2030
RSS

Také Řím zavádí sociální kredity a chytré město, údajně má být v souladu s Agendou 2030

Systém sociálních kreditů, který před pár lety zavedli poprvé v Číně, nyní přebírá jedna evropská země za druhou. Již jste si zde mohli přečíst o zavádění systému sociálních kreditů v italské Bologni , v Bavorsku , v Nizozemí nebo v rakouské metropoli Vídni . Zatím jsou sociální kredity jen dobrovolné, přičemž v první fázi jsou zavedeny jen jako systém odměn. Jde samozřejmě o fázi testovací, ostatně, také v Bruselu je celounijní systém zatím jen v plenkách a s plným využitím – včetně trestů – se počítá až po plošném zavedení digitální měny.
Jak tedy bude fungovat systém sociálních kreditů v Římě ?
Digitalizátoři  městské správy Říma píší  o svém projektu:
„Citizen Wallet  (N.H.) je platforma odměn, která podporuje pozitivní chování uživatelů města s cílem zlepšit environmentální, sociální a ekonomickou udržitelnost města v souladu s cíli Agendy 2030.“
Takže je to o ekologii a sociálních otázkách. Vedení italské metropole se nakonec ani netají tím, že jim jde o plnění plánů Agendy 2030. Ví to ovšem sami Římané? Co je to vlastně ekologicky a společensky odpovědné chování, které má být odměněno sociálními body za ctnost? Pro začátek je to:
neobtěžovat administrativní pracovníky a místo toho používat a vyhodnocovat služby online a
kupovat si vstupenky na metro bezhotovostně pomocí monitorovacího systému tap&go.
V průběhu času se samozřejmě bude odměňovat i jiné „ctnostné“ chování. Za body získáváte peněžní odměny od města a od spolupracujících partnerů.
Toto chování je ctnostné a udržitelné, protože podporuje římský plán smart city, který je údajně konečným v kvalitě života a udržitelnosti. Projekt  Roma Smart City , do kterého je vložena Peněženka občanů,  je popsán  takto:
„Projekt Roma Smart City si klade za cíl zaměřit se na potřeby a aspirace uživatelů města tím, že zdůrazňuje následující aspekty: udržitelnost, podpora partnerství veřejného a soukromého sektoru, regulace dat pro sdílení informací, které řídí strategická rozhodnutí.“
Přeloženo: Vytváření ziskových příležitostí pro IT společnosti.
Jinde píší římské informační portály ještě výmluvněji:
„Ale co je to chytré město? Digitální inovace nejsou výlučně technologickou otázkou, protože se netýkají pouze řízení informačních systémů nebo infrastruktur, které propojují lidi, senzory nebo stroje. Jde o vytvoření nového konceptu společnosti, ve kterém je digitalizace spolu s udržitelným rozvojem a sociálním a genderovým začleněním jedním ze základních kamenů.“
Ve své aroganci chtějí skutečně propojit lidi a stroje a implementovat nový koncept společnosti. To je do značné míry technokraticko-mechanistický obraz člověka a společnosti Klause Schwaba, šéfa Světového ekonomického fóra. Nazývá to také transhumanismem , překonáváním lidských a sociálních slabostí prostřednictvím technologií.
Začíná být celkem jasné, kdo ve skutečnosti stojí za projekty sociálních kreditů které jsou zatím přidělovány za poslušnost: Světové ekonomické fórum a velké IT korporace. Koneckonců mají nejintimnější kontakty a největší vliv na digitalizační orgány prostřednictvím různých partnerství veřejného a soukromého sektoru, sponzorování a poradenství. Není bez důvodu, že Světové ekonomické fórum se v roce 2022 – a pravděpodobně i dříve – zaměřilo na infiltraci  digitalizačních autorit při výběru svých vlivových agentů  Young global Leaders .
Jak bylo nedávno oznámeno , Evropská komise chce v prvním čtvrtletí roku 2023 vytvořit právní základ pro digitální centrální bankovní euro. Jakmile bude tato měna a její protějšky zavedena v jiných zemích a konkurenční hotovost (z velké části) odstraněna, pak vládci na úrovni států a eurozóny mají ve svých rukou ideální nástroj pro zavedení systémů sociálního kreditu. Systémy, jako jsou ty, které se v současné době zkoušejí ve Vídni, Římě, Bologni, Holandsku a Bavorsku, pak budou nezbytné pouze pro regionální a místní úroveň.
Připomínám, že záhy po odstranění hotovosti (k tomu dojde po uměle vyvolané hyperinflaci, kdy dojde k totálnímu znehodnocení všech evropských měn, včetně eura) bude zavedena digitální měna. Zpočátku ještě budou možné platby kartou, ale postupně se peníze z vašeho účtu plně převedou do vaší digitální peněženky, kterou by měl mít podle EK každý občan EU během několika příštích let. První systém digitální identity – tzv. digitální peněženky EU se zavádí již letos.
Jisté je, že do roku 2030 plánují globalisté přechod na čistě digitální měnu, provázanou se systémem sociálních kreditů. Digitální měnu však nebude možné užívat svobodně, bude vám striktně určeno nejen co si za ni smíte koupit, ale také kde si můžete dané zboží nakoupit. Pokud pak například budete mít v daný měsíc vyčerpán příděl masa, bude vám digitální peněženka na jeho další koupi zablokována.
Ovšem blokovat se budou finanční prostředky i všem „neposlušným“. A je celkem jedno v čem budete neposlušní. Zda v tom, že budete zanechávat příliš velkou uhlíkovou stopu nebo tím, že budete mít „závadné“ názory. To se ostatně začíná trestat již nyní.
Nepochybuji, že také některé z našich velkoměst již brzy testovací systém sociálních kreditů zavede. Německo, Itálie, Nizozemí a Rakousko jsou jen první vlaštovky….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden