Evropský parlament již oficiálně odhlasoval, že příští volby budou nadnárodní
RSS

Evropský parlament již oficiálně odhlasoval, že příští volby budou nadnárodní

Vytváření jednoho superstátu jde jako po másle. A to dokonce za aktivní podpory volených představitelů v europarlamentu. V úterý se europoslanci usnesli, že budeme volit cizince. Nadnárodní hlasovací listina pak bude – samozřejmě  – obsahovat již jen tou kterou vládou pečlivě vybrané kandidáty.
U nás tedy budeme vybírat například mezi kandidátem z Německa, Řecka, Rakouska, Švédska, Španělska, Francie, Polska, Malty, Itálie …..
Kandidáty nebudete znát – tedy pokud nejste velmi kovaní v politice – a pokud kovaní v politice jste a znát je budete, pak možná zjistíte, že jsou všichni nevolitelní, neboť jde o zástupce „pečlivě vybraných“ stran.
Jisté je, že EU nyní počítá s tím, že k takovým eurovolbám už nepřijde skoro nikdo, takže pro zvolení jejich lidí jim úplně postačí, když se voleb zúčastní bruselští úředníci a zasvěcení politici se svým příbuzenstvem se budou volit navzájem.
Poslanci Evropského parlamentu v úterý 3. května hlasovali pro princip nadnárodních listin v příštích evropských volbách v roce 2014 (323 hlasů pro, 262 hlasů proti a 48 se zdrželo hlasování). To byl další krok v realizaci toho, co lze nazvat již nepokrytým zavedením korporátního fašismu v praxi. Kandidáty budou samozřejmě jen loutky ve stylu Mladých globálních lídrů WEF a volební účast bude sotva pár procent.
Již několik let „díky“ Maastrichtská smlouvě a Lisabonské smlouvě a vůbec celé  politické sebrance není lid schopen rozhodovat vůbec o ničem, přestože má stále právo hlasování.
Časový rozvrh uložený národům byl jednou provždy stanoven v textu smlouvy. Také pravomoci byly přeneseny z tradičních národních institucí (vlád, parlamentů) na instituce globální – bruselské, které zase říkají vládám, co mají dělat. 
Ale pro fungování této nové společnosti si volby samozřejmě ponechávají část své užitečnosti. Je pravda, že mnoho lidí si uvědomilo, že používání volebního lístku se stalo fraškou: vysoké procento lidí již manipulace natolik znechutily, že k volbám nechodí a množí se prázdné nebo neplatné hlasy.
Většina občanů ale stále věří v rovnici: volba = (nevyhnutelně) demokracie. Zejména ti (tedy skoro všichni), kteří nečetli výše uvedené smlouvy. Občané, kteří si nevšimli, že je tyto texty již dávno připravily o možnost ovlivňovat politiku. Občané, či spíše „poddaní“, kterým v praxi nevědomosti pomáhá chytrá propaganda, která je nutí věřit, že myšlenka žít v Evropě podle jiných pravidel, než jsou ta eurounijní, je zločin.
Zavedení „evropských“ seznamů tak umožňuje ještě více oddělit „voliče“ od „vyvolených“. Dokonce ani u národních kandidátních listin pro evropské volby nebylo zřejmé, jak by mohlo existovat „fyzické“ nebo jiné spojení mezi občanem a několika desítkami lidí, kteří měli vykonávat práci, kterou od nich Smlouvy vyžadovaly. Jaké to však bude, až se budou volit kandidáti z úplně jiných zemí? Kandidáti, o nichž (či o jejich stranách)  99,9% lidí v zemi, kde kandidují, nikdy neslyšelo?
Bude to naprostá negace pojmu „reprezentace“, ale aktéři, kteří provádějí politiky, které nelze kritizovat, které nelze změnit, budou mít legitimitu, která je pouze předstíraná, ale přesto funguje. Aby režim, který už dlouhé roky není lidový, fungoval ne pro lidi, ale proti nim…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden