To není Afrika, to je Německo – eritrejský festival (videa)
RSS

To není Afrika, to je Německo – eritrejský festival (videa)

V sobotu se měl v německém Giessenu konat eritrejský festival, který pořádali příznivci současné vlády. Proti festivalu se vymezili odpůrci vlády, kteří chtěli, aby byla akce zrušena. I přes mnohá varování, že se festival nejspíš zvrhne, jej úřady povolily, nicméně nakonec si akce vyžádala masivní zásah policie, která byla nucena akci zrušit.
Souběžně s kulturním festivalem se mělo konat setkání a shromáždění, které bylo namířeno proti této události. Bylo předem zaregistrováno u města.
Festival se v Gießenu koná od roku 2011. Organizátorem je konzulát spolkové země Eritrea ve Frankfurtu. Protesty proběhly i v roce 2019. V posledních dvou letech se festival nemohl konat kvůli Covidu.

#Tigrayanterrorist pic.twitter.com/mN25GhikdC
— Eritrea Asmara (@Eritrea44411411) August 21, 2022

Letos sedm eritrejských spolků (odpůrců současné vlády) podalo proti festivalu protest u správního soudu v Gießenu. Podle asociací je rozsáhlá událost využívána eritrejským režimem k propagaci obsahu podněcujícího a oslavujícího násilí. Žádost byla zamítnuta.

pic.twitter.com/aa94yszuJv
— Eri – 1991 (@Eri19917) August 21, 2022

V 17 hodin se několik účastníků tohoto setkání odpůrců odtrhlo a přelezlo plot v místě konání festivalu. Tam zaútočili na lidi, kteří byli zaneprázdněni přípravou na Eritrejský kulturní festival. Útočili na ně holemi, železnými tyčemi, kameny a noži. Policisté byli také zasaženi kameny a lehce zraněni.

Bruh. What is wrong with those people . I have recorded the entire thing so that there is evidence in case it get deleted. Who did they hurt? Hide the knive? this is to much, I don’t know the law in German, but this is violence, and crime. Let my Eritrean people alone share pic.twitter.com/iLtQ8W8W6t
— IO (@dualecx) August 20, 2022

Další síly z Wiesbadenu, Frankfurtu nad Mohanem, Kasselu, Fuldy a Darmstadtu, stejně jako důstojníci hesenské pořádkové policie, byli rychle nasazeni do Gießenu, aby podpořili své kolegy. Byl použit pepřový sprej. Několik útočníků bylo dočasně zatčeno, nože a obušky byly zabaveny.
Záchranáři převzali lékařskou péči o zraněné. Policie vyšetřuje mimo jiné podezření z napadení a porušení klidu. Kulturní festival byl nakonec policejním příkazem zrušen.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek To není Afrika, to je Německo – eritrejský festival (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden