Trestní oznámení na ministryni obrany Janu Černochovou bylo dnes podáno
RSS

Trestní oznámení na ministryni obrany Janu Černochovou bylo dnes podáno

JINDŘICH RAJCHL
Pár střípků ze společenského dění:
1) Trestní oznámení na ministryni obrany Janu Černochovou bylo dnes podáno. A přidal jsem k ní i Jakuba Jandu z Evropských hodnot a Ondřeje Tesárka alias Bratříčka. Ten se dokonce usvědčil sám, neboť napsal, že Duginová byla na „seznamu legitimních cílů“. Přičemž samozřejmě žádný takový seznam neexistuje. Bratříček si ho vymyslel. Takže se už během pár týdnů dozvíme, zda ještě žijeme v právním státě, kde zákon platí pro všechny stejně, nebo zda to, za co dostal obyčejný člověk 6 let projde vrchnosti zcela beztrestně.

2) Obchodní komora ze Saska-Anhaltska napsala Olafu Scholzovi dopis, v němž jej vyzývá k okamžitému zrušení protiruských sankcí.
Speciálně bych ocenil tuto větu: „Nechceme obětovat Německo na oltář Ukrajiny. Není to naše válka“ Ke zrušení protiruských sankcí vyzval už i předseda rakouské FPÖ Herbert Kickel. Buď se začíná rozlézat proruský švábismus, nebo začíná čím dál tím víc lidí dostávat rozum.
3) Rozhovor Vratislava Ludvíka dnes na CNN Prima News
Moderátorka: Na jak dlouho nám bude stačit zásoba plynu, který dle prohlášení vlády budeme mít na zimu k dispozici? Vratislav Ludvík: Na málo. Moderátorka: Takže v řádech dnů? Vratislav Ludvík: říkám, že na málo.
Dále ještě pan Ludvík dodal, že plyn ze zásobníků se přidává k potrubnímu plynu jako posílení v topné sezóně, nicméně že plyn ze zásobníků nemá bez potrubního plynu naprosto nejmenší možnost naši spotřebu v topné sezóně pokrýt.
4) A perlička na závěr – z dobře informovaných zdrojů mám informaci, že jediný zásobník plynu na našem území, který skutečně patří České republice je naplněný pouze ze 3%.
Z 80% jsou naplněny ty, které patří Německu. A je veřejným tajemstvím, že s tímto plynem počítají Němci na pokrytí spotřeby Bavorska. My z něj neuvidíme ani kubík.
Bohužel to vypadá, že došlo na slova, jež vyřkl autor mnoha úžasných citátů, k nimž se často ve svých úvahách obracím, britský politik Edmund Burke.
Ten kdysi řekl, že „demokracie se může lehce stát vládou darebáků.“
Myslím, že u nás už se tak stalo.
V sobotu 3.9. započneme společně proces obrody naší země. Vláda darebáků musí skončit!
 
Jindřich Rajchl
The post Trestní oznámení na ministryni obrany Janu Černochovou bylo dnes podáno first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden