Naštvaní lidé v Pákistánu pálí své účty za energii
RSS

Naštvaní lidé v Pákistánu pálí své účty za energii

Pákistán, Lahore: Tisíce protestujících lidí v pondělí na několik hodin ucpaly městské silnice kvůli nadsazeným účtům za elektřinu. (Foto: Twitter)







Největší protest byl zaznamenán na Upper Mall, kde obyvatelé okolních lokalit zablokovali silnici na protest proti tomu, co označili za vystavování nepřiměřeně a nepřiměřeně vysokých účtů za elektřinu.



Skandovali hesla proti úřadům a byli toho názoru, že masivní nárůst účtů za elektřinu přišel v době, kdy inflace již pustoší chudé masy. Stovky demonstrantů zablokovaly obě strany silnice a pálily účty za elektřinu.



Podobné protesty se konaly na Walton Road, Gulshan-e-Ravi, Tezab Ahata, Gawalmandi a Multan Road, kde se doprava na několik hodin zasekla a způsobila dojíždějícím velké nepříjemnosti.



Angry people in Pakistan burn their energy bills. Coming soon to Europe. It will be a very hot autumn. pic.twitter.com/RMw0KoLr4F — RadioGenova (@RadioGenova) August 24, 2022 Angry people in Pakistan attack and destroy some K-Electric offices due to high energy bills and constant power cuts. pic.twitter.com/fMUSeS9cXF — RadioGenova (@RadioGenova) August 24, 2022 Navzdory horkému a vlhkému počasí občané protestovali proti příliš vysokým účtům za elektřinu. Spálili účty s tím, že přemrštěné účtování úpravy cen pohonných hmot dosahující tisíců rupií nebo více než 60 až 80 procent příslušných účtů je nespravedlnost vůči lidem.



Žádali vládu, aby účty za elektřinu okamžitě opravila. Řekli, že jim nezbylo nic jiného než účet spálit. Unaveni vysokými účty také pálili pneumatiky a blokovali silnice pro každý druh dopravy. Po zásahu policie občané protest ukončili.



Zdroj: thenews.com.pk
Článek Naštvaní lidé v Pákistánu pálí své účty za energii se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden