6 nejdůležitějších tajemství Evropské komise a její nevolené předsedkyně Ursuly von der Leyenové
RSS

6 nejdůležitějších tajemství Evropské komise a její nevolené předsedkyně Ursuly von der Leyenové


Možná si říkáte, že volena byla, nicméně vše se již předem zaonačilo tak, aby byla zvolena právě ona, kandidátka Bilderbergu, který navštívila celkem 4x předtím, než se oficiálně stala šéfkou EU.
Jednoduše ve finále schválně nabídli ji a Timmermanse, ultralevicového extremistu, přijatelného snad jen pro výraznou menšinu zemí. Tak byla nakonec hlasy největších frakcí zvolena právě stávající skandální šéfka.
Ursula von der Leyen je členkou staré mocenské a peněžní dynastie. Ať už slouží jakýmkoliv kruhům – rozhodně to nejsou obyvatelé zemí pod kuratelou EU.
Tato zosobněná lhostejnost k demokracii se již stala terčem kritiky kvůli obvinění z plagiátorství, nepotismu a korupce.
To nezabránilo Deep State v dosazení jejich věrné služebnice jako šéfky Evropské komise. V současnosti je kolem Von der Leyenové a jejích nohsledů v EK šest velkých tajemství, která jsou přísně střežena (či spíše zametána pod koberec) vládnoucí klikou EU.
Evropská komise se snaží před obyvatelstvem utajit podstatné informace. Už jen tato skutečnost ukazuje, že demokracie je nyní v extrémně špatném stavu.
Von der Leyenová byla vždy silnou zastánkyní cenzury a kontroly názorů – dokonce i pod rouškou přání něco udělat s dětskou pornografií.
Dodnes vehementně bojuje proti svobodě tisku a svobodě projevu, v současnosti pod záminkou boje proti „fake news.“ S tím jí v EK zdatně pomáhá vrchní cenzorka Jourová, nyní již pravidelná návštěvnice srazů WEF.
Pět nejdůležitějších skandálů, které by měly zůstat očím lidí skryty, sestavil Follow the Money a další, tedy šestý, byl dodatečně přidán .
1. Tajně si vyměňovali textové zprávy se šéfem Pfizeru Bourlou
Ursula von der Leyen schválila – tajně, přičemž obcházela všechny demokraticky legitimní kanály – prostřednictvím textové zprávy dohodu na 1,8 miliardy dávek takzvané „Covid vakcíny“ s Albertem Bourlou, šéfem farmaceutického gigantu Pfizer.
Na tento miliardový obchod by se dalo – a skutečně by se mělo – pohlížet jako na závažný akt porušení důvěry. Je rovněž otázkou, zda může být takto sjednaná smlouva platná. Von der Leyenová nikdy neměla mandát vyjednat takovou smlouvu sama.
Přesto ji dodnes podporuje většina europoslanců i eurokomisařů. Obsah tehdejší textové zprávy není znám – odmítá ji vydat. V tomto ohledu probíhá několik soudních sporů, jednu z žalob podaly například New York Times.
Mimochodem, SMS aféra Von der Leyenové nebyla první akcí tohoto druhu, nizozemský premiér Mark Rutte také využil SMS, aby v roce 2015 dohodl s dalšími šéfy vlád miliardový „záchranný balíček“ pro Řecko. Obsah zůstal skryt obyvatelům zemí eurozóny, jejichž peníze financovaly toto dobrodružství.
Von der Leyenová je obviněna z dalšího případu, kdy jako ministryně obrany uzavírala pochybné miliardové obchody. Svůj telefon, zcela vymazaný, předala parlamentnímu vyšetřovacímu výboru.
2. Evropská komise zabránila vyšetřování špionážního skandálu Pegasus
Pegasus je notoricky známý spyware, který byl používán k hackování telefonů novinářů, disidentů a politiků. Oficiálně si Von der Leyenová stěžovala, že tyto špionážní útoky byly „zcela nepřijatelné.“ Pokud jde o objasnění, Evropská komise ho ve skutečnosti stále zdržuje.
Dokonce vešlo ve známost, že tímto způsobem byl odposloucháván i komisař EU pro spravedlnost Didier Reynders. Evropská komise dodnes odmítá vydat forenzní dokumenty, které by mohly ukazovat na pachatele a osoby stojící za touto špionáží.
Utajované jsou také dopisy vyměňované s Maďarskem, Polskem a dalšími zeměmi, se kterými se diskutovalo o používání spywaru.
3. Tajné protokoly komise EU zůstávají zapečetěny po dobu 30 let
Co mnoho lidí neví: Existují přísně tajné přílohy k oficiálním zápisům ze zasedání Evropské komise. Ty zůstávají zapečetěné po dobu třiceti let. I tato skutečnost ukazuje, že EU už dávno nemá s demokracií a transparentností nic společného. Peníze jsou od lidí vymáhány a rozhazovány oběma rukama, ale občané ani nesmějí znát celý proces rozhodování.

I když eurokomisař veřejně kritizoval rozhodnutí, které přijali jako skupina, jeho prohlášení ve Stínovém protokolu nebudou na žádost zveřejněna, aby byla chráněna kolegiální povaha rozhodovacího procesu Evropské komise.
Citace: ftm.eu

Důvodem utajení je, že obyvatelstvo údajně musí být vedeno k přesvědčení, že Evropská komise mluví jedním hlasem. Spory nebo diskuse vedoucí k rozhodnutí jsou tedy skryté.
4. Možné přijetí daru viceprezidenta EU od arabských národů
Margaritis Schinas je viceprezidentem Evropské komise. Je také „komisařem EU pro podporu evropského životního stylu.“
Zda chtěl tento životní styl prezentovat Arabům na svých golfových cestách nebo si spíše užíval životní styl tamních privilegovaných a šejků, je v centru sporu.
A možná chtěl naopak obhlédnout, jaký životní styl se pro Evropany v budoucích chalífátech chystá a chtěl načerpat zkušenost.
Ať už byl důvod jakýkoli, tak do oblasti Perského zálivu cestoval třikrát – mezi říjnem 2021 a listopadem 2022. Výsledkem bylo, že národy v Perském zálivu chválil – a neřekl ani slovo o porušování lidských práv.
Bylo s ním zacházeno jako s králem, zvláště na jeho první cestě, kdy se tam objevil jménem Von der Leyenové.
Když chtěli novináři pochopit, co tyto luxusní cesty stojí daňové poplatníky a jaký mají skutečný důvod, Evropská komise na jakékoli dotazy odmítla odpovědět.
Existují pouze dokumenty o celkových nákladech, ze kterých není patrné, co zaplatila EU a co hostitelé. Důvodem je „ochrana soukromí“.
5. Výdaje Covidového fondu obnovy
Období Covidu bylo ve znamení neuvěřitelných loupeží a přerozdělováním miliard daňových peněz na mnoha národních úrovních. Přátelé tehdejších vládců byli zpravidla silně zvýhodňováni. Stejná hra se odehrála na úrovni EU.
Od roku 2021 do roku 2027 bude prostřednictvím tohoto fondu rozděleno nejméně jeden bilion eur (!). Tato částka obchází pravidla EU, jako je dluhová brzda.
Ve fondu obnovy ručí všechny členské státy za téměř nepředstavitelnou částku – za tímto účelem byly také uzavřeny nové dluhy.
Plná transparentnost takto rozdělovaných daňových peněz je o to důležitější. Ale ani zde se Von der Leyenová o demokracii až tak nezajímá. V prosinci 2022 „ombudsman EU“ písemně připomněl Von der Leyenové, jak důležité je zde úplné zpřístupnění informací.
Přístup k veřejným dokumentům by měl být základním právem. Četné žádosti novinářů o dokumenty, podané jak Komisi EU, tak členským státům EU, však byly zamítnuty.
Šlo také o peníze na důchodové reformy a daňová opatření. V roce 2022 bylo řečeno, že Brusel nebude tolerovat žádné zásahy do používání miliard z Covidového fondu.
6. Neuvěřitelné sumy peněz za „pomoc Ukrajině“
Rádi bychom přidali ještě jeden bod, který na seznamu chybí: Evropská unie zaslala do konce roku 2023 „pomoc“ Ukrajině v hodnotě nejméně 73 miliard dolarů.
To vše jsou peníze z daní a o jejich použití a směřování se ví jen málo. Mezitím jsou noviny plné jiného čísla.
„Rekonstrukce“ Ukrajiny si vyžádá 500 miliard dolarů. Zajímavé je, že přesně takovou částku investoval George Soros a jeho komplicové na Ukrajině před válkou.



Nejčtenější za týden